Creditcard zonder vast inkomen

Creditcard zonder vast inkomen

Creditcard zonder vast inkomen? Het voordeel van een creditcard is dat je er overal ter wereld mee kunt betalen. Dat is ook de reden dat veel mensen er één aanschaffen. Als je een vast inkomen hebt, heb je keuze uit veel creditcardaanbieders. Maar kun je ook zonder vast inkomen of met een laag inkomen een creditcard aanvragen? Zeker, die mogelijkheid is er! Zo kun je toch profiteren van de voordelen die een creditcard met zich meebrengt, waaronder de verzekering van je aankopen tegen diefstal, schade en verlies.

Inkomenseis

Veel reguliere creditcardmaatschappijen hanteren een inkomenseis. Ze willen weten of je een bepaald basisinkomen hebt, zodat je je betalingsafspraken kunt nakomen. Bij een reguliere creditcard schiet de creditcardmaatschappij de bedragen die je afrekent met je creditcard voor. Aan het eind van de maand krijg je de rekening daarvan. Het kan ook zijn dat je in termijnen terugbetaalt. Dan heb je een krediet afspraak met de creditcardaanbieder gemaakt. Als je voldoende inkomen hebt, is dat voor hen de zekerheid dat je elke maand je rekening kunt betalen. Gelukkig kun je ook zonder inkomenseis een creditcard aanvragen.

Prepaid creditcard

Heb je geen inkomen of een laag inkomen, dan is het aanvragen van een gewone creditcard meestal niet mogelijk. Toch is er een mogelijkheid: de prepaid creditcard. Een prepaid creditcard wordt ook wel debitcard genoemd. Dat betekent dat je altijd eerst een bedrag op je creditcard moet storten voor je hem kunt gebruiken. Je hebt dus altijd een positief saldo op je creditcardrekening. De hoogte van dat saldo is je bestedingsruimte. Het is een veilig idee dat je op die manier nooit te veel geld uitgeeft en daardoor in de schulden komt.

Geen BKR-toetsing

Bij een prepaid creditcard loopt de aanbieder geen risico dat je je maandelijkse rekening niet betaalt. Je geeft immers alleen geld uit wat al op je creditcard staat. Daarom worden er veel minder voorwaarden gesteld bij het aanvragen van deze creditcard. Zoals gezegd is er geen inkomenseis, zodat iedereen een prepaid creditcard kan aanvragen. Ook als je een laag inkomen of helemaal geen inkomen hebt. Er wordt geen toetsing gedaan bij het Bureau Krediet Registratie om te kijken of je kredietwaardig bent. Daarom is een prepaidcard voor iedereen toegankelijk.

Het verschil tussen een normale creditcard en een prepaid creditcard

Eigenlijk is er weinig verschil tussen een normale creditcard en een prepaid creditcard. De manier van betalen is gelijk. Ook profiteer je van dezelfde voordelen, waarvan de belangrijkste wel het verzekeren van je aankopen is. Bij schade, verlies of diefstal loop je dus geen risico je geld kwijt te raken. Het enige verschil is dat je op een prepaidcard altijd van tevoren geld moet overmaken van je betaalrekening naar je prepaid creditcard. Dat bedrag is dan ook je bestedingsruimte.

Nooit rood staan

Met een prepaid creditcard kom je nooit in de rode cijfers terecht, simpelweg omdat het niet mogelijk is. Als je saldo te laag is of op 0 staat, kun je niets meer besteden. Omdat je nooit een negatief saldo op je prepaid creditcard hebt staan, hoef je geen rente te betalen. Een boete voor een betalingsachterstand is bij een prepaid creditcard ook niet aan de orde.

En heb je geen saldo meer? Dan stort je geld bij vanaf je betaalrekening en kun je je creditcard weer gebruiken met alle voordelen van dien.

Aanvragen van een prepaid creditcard

Creditcard zonder vast inkomen? Het is zeker mogelijk. Het aanvragen van een prepaid creditcard kun je heel gemakkelijk online doen. Sommige prepaid creditcards zijn ook in de winkel te koop. Vergelijk voor het aanvragen wat de gebruikskosten zijn, hoe je de kaart kunt opwaarderen en welke extra voordelen deze creditcard jou biedt. Sommige creditcardmaatschappijen rekenen bijvoorbeeld kosten als je je prepaid creditcard langere tijd niet gebruikt. Het is goed om daar van tevoren op te letten.

Je kunt kiezen voor een fysieke prepaid creditcard. Dan krijg je een pasje thuisgestuurd. Maar er bestaan ook virtuele creditcards waar je alleen online mee kunt betalen.

Het gebruik van je creditcard zonder inkomen

Als je je prepaid creditcard hebt ontvangen, zul je hem eerst moeten activeren. Lees hiervoor goed de bijbehorende instructies. Creditcards worden altijd geblokkeerd verzonden om fraude te voorkomen. Door de prepaid creditcard te activeren, hef je deze blokkade op en kun je hem gaan gebruiken. Via IDeal of een bankoverschrijving zet je het bedrag op je creditcard wat je maximaal wilt besteden. Nu kun je met je kaart betalingen doen, net als met een reguliere creditcard. De enige voorwaarde is dat er voldoende saldo op je kaart staat. En wil je een hoger bedrag afrekenen? Dan kun je je prepaid creditcard op elk gewenst moment opwaarderen.