Flying Blue Miles sparen

Flying Blue Miles sparen

Als je kiest voor een Flying Blue American Express Card, ook wel AMEX Card genoemd, profiteer je van veel voordelen. Je kunt veilig wereldwijd betalen, ook online, en je aankopen zijn automatisch verzekerd. Ook krijg je aantrekkelijke kortingen aangeboden. Naast al die voordelen spaar je met een Flying Blue AMEX Card Miles bij elkaar. Bij elke betaling die je met je creditcard doet, krijg je per uitgegeven euro Miles cadeau. Hoeveel hangt af van het soort Flying Blue AMEX Card die je hebt gekozen.

Kies voor je creditcard

Vaak sta je er niet bij stil dat je bij het afrekenen van je boodschappen in de supermarkt ook met je creditcard kunt betalen. Je pakt bijna automatisch je gewone bankpas. Als je volop wilt profiteren van je AMEX Flying Blue Card is het handig om bij alle aankopen die je doet, je creditcard te gebruiken. Zo spaar je snel veel Miles bij elkaar. Of je nu je dagelijkse inkopen doet, een hotel boekt of tickets voor een evenement koopt, je krijgt Miles voor elke euro die je besteedt.

Sparen zonder creditcard

Je hoeft niet persé een creditcard te hebben om te kunnen deelnemen aan het Flying Blue spaarprogramma. Als je een vlucht boekt bij KLM, AIR FRANCE, JOON, HOP! en Transavia spaar je ook Miles. Ook bij partners van het spaarprogramma krijg je Miles bij elke besteding die je doet. Je kunt dan denken aan hotels, huurauto’s en online shops. Op de website van Flying Blue kun je lezen wie partner is. Als je een Flying Blue AMEX Card hebt, spaar je veel sneller als je hem gebruikt voor alle aankopen en boekingen die je doet.

Wat kun je met gespaarde Miles?

Het Flying Blue spaarprogramma is met name gericht op mensen die veel met het vliegtuig reizen. Je kunt je Miles daarom gebruiken om een ticket te boeken bij KLM, AIR FRANCE, HOP!, Joon en Transavia. Hoeveel Miles je nodig hebt om een ticket te boeken is afhankelijk van je vertrekpunt, je bestemming, en de datum van je vlucht. Niet alle kosten van de vlucht kunnen met Miles betaald worden. Belastingen en toeslagen worden apart afgerekend bij je reservering.

Meer mogelijkheden

Je kunt je Miles ook gebruiken om comfortabeler te vliegen. Zo kun je een stoel reserveren met meer beenruimte, extra bagage toevoegen of genieten van een à la carte maaltijd. Verder kun je terecht in diverse online shops voor leuke gadgets of taxfree aankopen. Geniet van luxeartikelen of leuke cadeaus, die je kunt bestellen met je gespaarde Miles. En wil je een steentje bijdragen met je Miles? Dan kun je ze ook doneren aan een goed doel of een start-up. Zo help je anderen verder op weg.

Meer Miles

Heb je net te weinig Miles om een ticket te boeken naar je mooiste vakantieland? Dat is geen probleem. Je kunt eenvoudig Miles bijkopen, zodat je je droomreis toch kunt maken. Het kan ook zo zijn dat je veel Miles hebt gespaard, maar er op dit moment niets mee doet. Dan kun je ze overdragen aan iemand anders, zodat deze persoon kan genieten van de voordelen. Je kunt zelfs Miles kopen en ze cadeau geven aan iemand anders. Genoeg mogelijkheden om Flying Blue zo optimaal mogelijk te benutten.

Experience Points

Omdat Flying Blue vliegen zo aantrekkelijk mogelijk wil maken, krijg je bij elke vlucht die je maakt Experience Points, kortweg XP. Je spaart dus Miles én XP. Als je veel vliegt, kan het aantal XP lekker oplopen. Door genoeg XP te sparen, kun je een hoger level bereiken in het spaarprogramma of het level wat je nu hebt behouden. Een hoger level bereiken betekent dat je meer Miles spaart per bestede euro en profiteert van meer voordelen. Hiervoor heb je 12 maanden de tijd vanaf het moment dat je je eerste Miles of XP spaart. Het aantal XP dat je per vlucht verdient, is afhankelijk van het type vlucht en de klasse waarin je reist.

Welkomstvoordeel bij een Flying Blue AMEX Creditcard

Als je een Flying Blue AMEX Creditcard aanvraagt, profiteer je altijd van een aantrekkelijk welkomstvoordeel. Bij de meeste kaarten betaal je het eerste jaar geen vaste kosten of lagere kosten voor je creditcard. Ook krijg je Miles cadeau en soms zelfs een geldbedrag wat je vrij kunt besteden. Bij de AMEX Card reken je maandelijks het volledige bedrag af. Gespreide betaling is niet mogelijk. Dit voorkomt dat je een betalingsachterstand oploopt. Bijkomend voordeel: je hoeft geen rente te betalen.