Geld overboeken naar prepaid creditcard

Geld overboeken naar prepaid creditcard

Geld overboeken naar prepaid creditcard? Dat kan makkelijk en eenvoudig! Een prepaid creditcard kun je gemakkelijk en snel aanvragen. Je hoeft aan weinig voorwaarden te voldoen. Een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie is niet nodig en er wordt ook geen inkomenscheck gedaan. Zo is het voor bijna iedereen mogelijk een prepaid creditcard aan te vragen, ook als je geen of een laag inkomen hebt. Je loopt geen risico op schulden, omdat je niet meer uit kunt geven dan erop staat. Je zet namelijk van te voren zelf een bedrag op je prepaid creditcard.

De kracht van controle

Bij een prepaid creditcard heb je volledig zelf de touwtjes in handen. Jij bepaalt het bedrag wat je op je creditcard stort en daarmee ook hoeveel je maximaal uit kunt geven. Het is een geruststellend idee dat je niet meer uitgeeft dan je bestedingsruimte toelaat en achteraf niet met een schuld of een boete blijft zitten. Bovendien kun je altijd geld bijstorten als je toch meer wilt uitgeven dan er op dat moment op je creditcard staat.

Dezelfde voordelen als een creditcard

Hoewel je met een prepaid creditcard niet op krediet kunt kopen, biedt deze dezelfde voordelen als een reguliere creditcard. Zo zijn je aankopen 180 dagen lang verzekerd tegen diefstal, verlies en schade. Veel prepaid creditcards bieden eveneens een aflevergarantie. Als een artikel dat je hebt gekocht en betaald niet wordt geleverd, draait de creditcardmaatschappij de betaling terug en loop je geen risico. Verder kun je er ook wereldwijd en online mee betalen, waar en wanneer je maar wilt.

Eenvoudig opwaarderen

Op een prepaid creditcard moet altijd een voldoende saldo staan om betalingen te kunnen doen. Je kunt het saldo van je prepaid creditcard op elk moment opwaarderen. Dat kan op meerdere manieren, afhankelijk van de creditcardmaatschappij die je hebt gekozen. De meest voorkomende manieren om geld op je prepaid creditcard te storten zijn via iDeal, per overboeking of contant. De eerste twee zijn het eenvoudigst, omdat je die zelf op elk moment kunt uitvoeren.

Storten via iDeal

Wil je snel geld storten op je prepaid creditcard, dan is iDeal de beste methode. Je gaat online naar het account wat gekoppeld is aan je prepaid creditcard en kiest het bedrag wat je wilt bijschrijven. Vervolgens betaal je dit bedrag met iDeal. Het grote voordeel van iDeal is dat het bedrag snel wordt bijgeschreven op je creditcard. Je kunt er vrijwel meteen gebruik van maken.

Overboeken van je rekening

Een andere optie is om een bedrag van je normale bankrekening naar je creditcardrekening te storten. Via internetbankieren kun je gemakkelijk een bedrag overboeken van je bankrekening naar de rekening die gekoppeld is aan je creditcard of naar de algemene rekening van de creditcardmaatschappij. Dat kan handig zijn als je weet dat je binnenkort een grote uitgave gaat doen. Deze manier kost iets meer tijd. Houd rekening met één of twee werkdagen voordat het bedrag daadwerkelijk is bijgeschreven en je er betalingen mee kunt doen.

Contant storten op je prepaid creditcard

Een manier van geld op je prepaid creditcard zetten die minder gebruikt wordt, is er cash geld op te storten. Je prepaid creditcard moet daarvoor een iBAN nummer hebben of de mogelijkheid om via een overboeking geld te storten. Cash geld storten doe je bij een geldkantoor. Het bedrag van het gestorte geld wordt vervolgens bijgeschreven op de rekening van je prepaid creditcard. Cash storten kost je dus iets meer tijd en moeite dan een overboeking of betaling via iDEAL. Als je gebruik wilt maken het storten van cash geld om je saldo te verhogen, check dan of je creditcardmaatschappij deze manier ondersteunt.

Vergelijk de mogelijkheden

Als je een prepaid creditcard wilt aanvragen, is het goed de mogelijkheden van storten en opwaarderen te vergelijken. De creditcardaanbieders kunnen verschillende manieren accepteren. Bedenk dus van tevoren goed op welke methode jij het meest zult gebruiken om geld op je prepaid creditcard te zetten. De gemakkelijkste manier om dat te doen is via iDEAL of via een overboeking van je bankrekening naar de rekening van je creditcard. Maar heb je regelmatig contanten die je wilt gebruiken om op je creditcard te zetten, kan cash storten ook een goede optie zijn.

Acceptatie van je prepaid creditcard

Hoewel het saldo van je prepaid creditcard hoog genoeg is, kan het zijn dat je kaart niet overal geaccepteerd wordt. Sommige autoverhuurbedrijven weigeren prepaid creditcards. Ook bij betalingen die je doet op tolwegen of in het vliegtuig wordt een prepaid creditcard niet altijd geaccepteerd. Vraag daarom goed na bij je creditcardmaatschappij waar je prepaid creditcard wel of niet te gebruiken is.