Hoe werkt geld lenen in België?

Hoe werkt geld lenen in België?
februari 18, 2021 nik

Hoe werkt geld lenen in België?

Je wilt graag geld lenen voor het volgen van een nieuwe studie, voor die wereldreis die je zo al zo lang op je bucketlist hebt staan of om een nieuwe auto te kopen. Wat je reden ook is om een persoonlijke lening af te sluiten, in deze blog leren we je graag meer over de voorwaarden en mogelijkheden van geld lenen in België.

Belangrijkste voorwaarden

Wanneer je geld wilt lenen zal je kredietgever altijd een aantal vragen aan je stellen om erachter te komen waar jij het geld aan wilt besteden. Daarnaast worden er vragen gesteld over leeftijd, of je ook daadwerkelijk woonachtig bent in België en of je in staat bent de lening terug te betalen. Met de antwoorden op die vragen kan er een passende persoonlijke lening worden aangeboden

Maandelijkse lasten

Het afsluiten van een lening kost natuurlijk ook geld. Een kredietgever zal je meer informatie geven over de voorwaarden van een persoonlijke lening, denk hierbij aan de looptijd en de kosten. Deze hebben ook direct invloed op het maandelijkse kostenpercentage. Net zoals je betalingsmiddel en de opnamemodaliteiten die de lening biedt. Zorg ervoor dat je voor het afsluiten van je lening weet wat het totaal terug te betalen bedrag is. Dat stem je af met de kredietgever en het is belangrijk om in kaart te brengen of je dit geld ook daadwerkelijk kunt terugbetalen in maandelijkse aflossingen.

Lening afwijzen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de kredietgever jouw lening afwijst. Dit gebeurt meestal wanneer ze het idee hebben dat jij een lening niet kunt terugbetalen. Denk er wel aan dat een kredietgever natuurlijk graag zijn geld aan je zou willen uitlenen om er op te verdienen. Mochten ze dit niet doen is het wellicht ook verstandig om jezelf af te vragen of je wel een persoonlijke lening moet afsluiten. Wanneer je deze uiteindelijk niet kan terugbetalen heb je namelijk nog meer financiële last. Het is belangrijk om te kijken hoeveel geld je kan lenen, zonder dat je daardoor in de moeilijkheden raakt.

Vervroegd afbetalen van de lening

Een lening vervroegd afbetalen kan ook in België. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan vast, maar een kredietgever is verplicht om een verzoek tot vervroegde terugbetalen te aanvaarden als het gaat om een consumentenkrediet. Dat kan zo zijn voordelen hebben. Zo ben je eerder klaar met het terugbetalen van de lening en kun je daarna comfortabeler leven.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*