Hoelang duurt een creditcard aanvragen

Hoelang duurt een creditcard aanvragen

Een creditcard brengt vele voordelen met zich mee. Je kunt er in binnen- en buitenland eenvoudig mee betalen. Of je nu een terrasje pakt in Amsterdam of een cocktail drinkt onder een palmboom in Afrika, met een creditcard kun je overal terecht. Shoppen in het buitenland is op deze manier ook eenvoudig. Je kunt wereldwijd bestellingen doen en afrekenen met je creditcard. Gewoon vanuit je luie stoel! Het aanvragen van een creditcard is niet moeilijk. Er zijn verschillende soorten creditcards beschikbaar, zodat het voor iedereen mogelijk is er één aan te vragen.

Hoelang duurt een creditcard aanvragen? Een creditcard aanvragen kan in de meeste gevallen tot 5 werkdagen duren. Dit is afhankelijk van of het een “normale” creditcard of een prepaid creditcard is.

Je bent verzekerd met een creditcard

Het fijne van betalen met je creditcard is dat je aankopen direct verzekerd zijn tegen diefstal, verlies of beschadiging. Het boeken van een vakantie met je creditcard is een fluitje van een cent, evenals het huren van een auto. Ook bij het online shoppen is een creditcard onmisbaar. Er zijn namelijk veel webwinkels waar je alleen met creditcard kunt betalen. En dat gaat veilig en snel. Bovendien kun je je bestelling kosteloos annuleren als er iets niet in orde blijkt te zijn.

Kies je creditcard

Je kunt een creditcard aanvragen als je 18 jaar of ouder bent. Bekijk van tevoren goed welk soort creditcard je aan wilt vragen en op welke manier je dat het beste kunt doen. Er is namelijk nogal wat keuze. Het aanvragen van een creditcard duurt bij de meeste grote aanbieders zo’n 14 dagen. Als je geen haast hebt, is dat geen probleem. Maar wil je snel op vakantie of een belangrijke aankoop doen, kan het gelukkig sneller. Kies dan voor een prepaid creditcard. Een prepaid creditcard is over het algemeen de snelste en gemakkelijkste optie. Voor deze kaart wordt geen inkomens- of BKR-check gedaan en daarom wordt de creditcard meestal op korte termijn verzonden.

Creditcard snel aanvragen

De gemakkelijkste manier om een creditcard aan te vragen is een online aanvraag te doen. Een digitale aanvraag wordt vaak sneller afgehandeld. Je kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen met de aanbieder van de door jou gekozen creditcard. Hoelang duurt een creditcard aanvragen? Je kunt dan aangeven dat er haast bij zit en vragen of zij wat voor je kunnen betekenen. Ze zullen dan zeker hun best voor je doen, maar houd er wel rekening mee dat je toch geduld moet hebben. Je gegevens moeten geverifieerd worden en dat kost tijd. Na de aanvraag krijg je een bevestiging en bericht over de activatie van je creditcard.

Hoe gaat zo’n aanvraag

Hoelang duurt een creditcard aanvragen? De creditcardaanbieder zal je persoonsgegevens controleren. Ook wordt er een toetsing uitgevoerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) om na te gaan of je geen betalingsachterstanden hebt en wordt er gekeken of je voldoet aan de acceptatievoorwaarden, zoals leeftijd en basisinkomen. De aanbieder wil graag zeker weten dat je in staat bent aan je financiële verplichtingen te voldoen. Daarom kan er nog wat aanvullende informatie van je gevraagd worden, bijvoorbeeld een loonstrookje of bankafschrift als bewijs van inkomen. Zorg dat je deze gegevens op tijd aanlevert, des te sneller heb je je creditcard in huis.

Activeer je creditcard

Als je aanvraag is goedgekeurd, krijg je je creditcard thuisgestuurd. Let op dat je hem ook daadwerkelijk activeert. Een creditcard wordt uit veiligheidsoverwegingen altijd geblokkeerd verzonden. Voor je hem kunt gebruiken als betaalmiddel, zul je hem dus eerst moeten deblokkeren. Dat gebeurt in bijna alle gevallen door in te loggen op de website van de creditcardaanbieder. Door het invullen van je gegevens kan je identiteit gecontroleerd worden. Vaak volgt daarop nog een verificatie door middel van een bankpasreader of code via SMS. Daarna kun je je creditcard eenvoudig activeren.

Een prepaid creditcard gebruiken

Als je hebt gekozen voor een prepaid creditcard zul je eerst een geldbedrag moeten storten op je creditcardrekening voor je hem kunt gebruiken. Een prepaid creditcard kun je alleen gebruiken als er een positief saldo op staat. Met een prepaid creditcard kun je dus niet op krediet kopen. Je zet er zelf een bedrag op wat je wilt besteden en dat is je bestedingsruimte. Hoe dat opwaarderen gaat, hangt af van je creditcardaanbieder. Lees daarom goed de informatie die je bij je creditcard krijgt.

Veel voordelen

Je zult merken dat het hebben van een creditcard veel voordelen met zich meebrengt. Zo zijn aankopen die je met de creditcard doet 180 dagen tot een jaar verzekerd. Ook heb je een aflevergarantie. Je krijgt je geld terug als een besteld product niet geleverd wordt of als je vakantie onverhoopt geannuleerd wordt omdat het reisbureau failliet is gegaan. Je creditcard wordt ook geaccepteerd als borg voor een vakantiehuisje of gehuurde auto. Je hoeft dan geen contant geld te betalen, maar een het bedrag van de borg wordt tijdens je vakantie of huurperiode apart gezet. Kortom: het aanvragen van een creditcard kan snel gaan en veel voordelen met zich meebrengen.