Pinnen met een creditcard

Pinnen met een creditcard

Pinnen met een creditcard? Het is erg gemakkelijk dat je bijna overal kunt pinnen. Je hoeft geen grote geldbedragen mee te nemen als je een dagje gaat shoppen of een weekendje weg wilt. Dat is wel zo’n veilig idee. Pinnen gaat razendsnel. Het enige wat je nodig hebt, is je bankpas en je pincode. Zorg dat je die uit je hoofd kent en dat anderen hem niet te weten komen. Kleinere bedragen kun je ook contactloos betalen. Je bankpas moet daar dan wel geschikt voor zijn. Je kunt contactloos betalen tot en met 25 euro. Pinnen is niet meer weg te denken als manier van betalen. Bovendien kun je via internetbankieren eenvoudig je transacties terugvinden.

Pinnen bij een betaalautomaat

Ook met je creditcard kun je op meerdere manieren betalen. Je doet dat via een betaalautomaat of via een online betaling. Als je aan het winkelen bent of je gaat uit eten, betaal je via een betaalautomaat. Je steekt je creditcard in de betaalautomaat op dezelfde manier als ja dat met je bankpasje zou doen. Let op dat je creditcard een eigen pincode heeft. Die staat dus los van de pincode die bij je bankpasje hoort. Na het intoetsen van je pincode, wordt je betaling goedgekeurd en krijg je desgewenst het bonnetje als bewijs. Het bedrag dat je betaald hebt, wordt pas aan het einde van de maand verrekend samen met andere transacties die je via je creditcard hebt gedaan.

Online betalen

Veel mensen kopen artikelen via internet. Het voordeel hiervan is dat je vanuit je luie stoel rustig kan kijken en vergelijken. Je hoeft de deur niet uit en de spullen worden bij je thuis afgeleverd. Ook in webwinkels kun je betalen met je creditcard. Bij sommige kun je zelfs alleen maar met een creditcard betalen. Een creditcard wordt wereldwijd geaccepteerd. Je kunt eenvoudig dingen uit het buitenland bestellen en thuis laten bezorgen. En omdat je met een creditcard bestelt, zijn je artikelen ook nog eens 180 dagen verzekerd tegen diefstal, schade en verlies.

Gegevens die online nodig zijn

Als je online een bestelling plaatst en die met je creditcard afrekent, moet je wat gegevens invullen. Ten eerste is dat je creditcardnummer, het lange nummer dat op de voorkant van je creditcard staat. Ook de vervaldatum van je creditcard moet je invullen. Die staat als maand en jaar op de kaart gedrukt. Dan wordt gevraagd om de CVC-code of CVV-code, die naast je handtekening staat. Als je al deze gegevens hebt ingevuld, kan je betaling geverifieerd worden. Het bedrag komt op de rekening die je aan het eind van de maand krijgt van je creditcardmaatschappij.

Extra veilig

Een creditcard gebruiken is een veilige manier van betalen. Toch zijn er dingen waar je zelf op kunt letten bij een pinbetaling. Betaal je bij een betaalautomaat, let er dan op dat je pincode niet wordt afgekeken. Verlies je creditcard ook nooit uit het oog en laat hem nergens rondslingeren. Ook bij online betalingen is het goed te letten op veiligheid. Veel creditcardaanbieders vragen je een wachtwoord in te stellen als extra verificatie. Zo bouw je nog meer veiligheid in en voorkom je dat er misbruik gemaakt wordt van je creditcard.

Voordelen van online betalen met je creditcard

Het betalen van een online bestelling met je creditcard, heeft voordelen. Zoals gezegd zijn je aankopen automatisch verzekerd als je met je creditcard betaalt. Bij diefstal, schade of verlies hoef je je geen zorgen te maken. Dat is een geruststellende gedachte als je een bestelling in een webwinkel plaatst. En mocht je je toch nog bedenken of is er iets misgegaan en komt het artikel wat je besteld hebt maar niet binnen, dan kun je de betaling annuleren. Online betalen met je creditcard is dus een snelle en veilige manier om bestellingen te doen.

Contant geld opnemen is duur

Natuurlijk kun je met je creditcard ook geld opnemen bij een geldautomaat. Het kan soms gemakkelijk zijn om contant geld bij je te hebben. Zeker in het buitenland kun je niet overal met je bankpasje terecht. Let er wel op dat contant geld opnemen met je creditcard veel duurder is dan wanneer je dat met je gewone bankpas doet. Er wordt namelijk een flink bedrag aan rente gerekend. Buiten Europa komen daar ook nog eens kosten voor de wisselkoers bij. Contant geld opnemen met je creditcard doe je alleen als het echt niet anders kan. Het beste is om te pinnen en dat kan ook met je creditcard. Het is een veilige en snelle manier van betalen, die wereldwijd geaccepteerd wordt.