Aankoopverzekering bij een creditcard

Reisverzekering bij een creditcard

Creditcardmaatschappijen vinden het fijn als je gebruik maakt van hun aangeboden diensten. Betalen met een creditcard wordt daarom zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Naast het wereldwijde betaalgemak en een aankoopverzekering, bieden veel creditcardmaatschappijen je ook een aanvullende reisverzekering aan. Zo heb je met je creditcard ook altijd je verzekeringsbewijs bij de hand. Als je in het buitenland bij een arts terecht komt en direct moet afrekenen, is dat met je creditcard geen probleem. Vraag wel altijd een betalingsbewijs, zodat je dat kunt overhandigen aan je reisverzekering om de gemaakte kosten te declareren.

De vergoeding voor een reisverzekering bij een creditcard

Een doorlopende reisverzekering wordt vooral aangeboden bij creditcards met een hogere jaarlijkse bijdrage. Voordelige creditcards hebben deze service niet, omdat je er ook maar weinig voor hoeft te betalen. Lees altijd goed de polisvoorwaarden om te weten wat de dekking van de reisverzekering is. Het kan per creditcard erg verschillen wat wel en niet vergoed wordt. Als er sprake is van overmacht, nalatigheid of risicovolle activiteiten zal de verzekeraar is elk geval niet uitkeren. Bij sommige reisverzekeringen is een reis annuleringsverzekering inbegrepen. Als je je vakantie onverhoopt moet afzeggen, wordt het bedrag vergoed.

Wat wordt er vergoed

Hoewel de dekking van de polis per creditcard van verschillen, is er een aantal zaken die algemeen vergoed worden. Je kunt dan denken aan medische kosten, juridische hulp, problemen met de bagage en autohulp bij schade of pech. Ook reiskosten die je maakt als je onverhoopt terug naar huis moet, bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid worden vergoed. In veel gevallen is er een hulplijn waar je als verzekerde altijd naar kunt bellen als je hulp nodig hebt. Bij vliegreizen worden bagage- en vluchtvertraging veelal ook gedekt door je reisverzekering.

Hoeveel kost een reisverzekering bij een creditcard

Veel creditcardmaatschappijen bieden de aanvullende reisverzekering gratis aan. Houd echter wel rekening met de vaste kosten die je betaalt voor je creditcard. Je krijgt meestal pas een reisverzekering bij wat duurdere creditcards. En heb je gekozen voor een gespreide aflossing, dan betaal je ook nog rente over het openstaande bedrag. Die kosten kunnen best oplopen. Het is daarom goed om te vergelijken waar je het meest bij gebaat bent. Een losse reisverzekering of de reisverzekering van een creditcard. Let er ook op of de aanvullende reisverzekering gratis blijft. Sommige creditcardmaatschappijen verzekeren het eerste jaar gratis als welkomstcadeau en rekenen daarna kosten.

Twee reisverzekeringen?

Je zou denken dat je je reguliere reisverzekering op kunt zeggen zodra je kiest voor een creditcard met aanvullende reisverzekering. Toch moet je hier voorzichtig mee zijn. In de praktijk dekt een losse reisverzekering meer zaken dan de reisverzekering van je creditcard. Bovendien stelt de creditcardmaatschappij meer voorwaarden voor ze tot dekking van de gemaakte kosten overgaan. Vergelijk daarom goed wat een reguliere reisverzekering vergoedt en hoe dat zit bij de verzekering die je creditcard biedt. Per creditcardmaatschappij kunnen dekking en voorwaarden ook nog eens erg verschillen.

Prepaid creditcards

Niet alle prepaid creditcards bieden een doorlopende reisverzekering. Dat verschilt per aanbieder. Een prepaid creditcard heeft als voordeel dat je er eerst geld op moet storten en dus nooit meer kunt uitgeven erop staat. Zo kom je niet in de financiële problemen. Je koopt immers niet op krediet en kunt geen betalingsachterstand oplopen. Daarnaast is gespreid betalen niet mogelijk, dus rente is niet aan de orde. Als je kiest voor een prepaid creditcard is het verstandig de verschillende aanbieders te vergelijken, zeker als je er graag een aanvullende reisverzekering bij wilt.

American Express - Flying Blue Silver


Door ons getest als de beste optie!

Eerste jaar volledig gratis + 2500 Miles

Prijs per jaar: €75,00 euro
Bestedingslimiet: geen

Benodigd inkomen per jaar: €23.000,-

Reis annuleringsverzekering

Het kan zijn dat bij de doorlopende reisverzekering van je creditcard ook een reis annuleringsverzekering hoort. Zeker bij de duurdere creditcards is dit vaak het geval. Het is meestal ook mogelijk een reis annuleringsverzekering als extra aan je doorlopende reisverzekering te koppelen. Het is heel vervelend als een geplande vakantie onverwacht niet door kan gaan, maar nog vervelender is het als je met hoge kosten blijft zitten. Een reis annuleringsverzekering vergoedt deze kosten. Leg de voorwaarden van verschillende creditcards naast elkaar om te zien wat ze bieden en wat voor jou de beste keuze is.

Betalen met je creditcard als voorwaarde voor reisverzekering

Een creditcard is een onmisbaar betaalmiddel in binnen- en buitenland. Je betaalt veilig en verzekerd en kunt er overal mee terecht. Ook online is een creditcard een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Betalen met je creditcard is veelal een voorwaarde als het gaat om de dekking die bij de aanvullende reisverzekering hoort. De aanbieder wil zien dat je de reis en bijbehorende zaken met je creditcard hebt afgerekend om de geleden schade te kunnen vergoeden. Let hier dus op als je een vakantie boekt of een auto huurt. In de polisvoorwaarden van je creditcard staat alles wat je moet weten over de aanvullende reisverzekering.