Veilig online betalen met creditcard

Veilig online betalen met creditcard

Veilig online betalen met creditcard? Online shoppen is populair. Het is dan ook ontzettend leuk en gemakkelijk om rond te snuffelen in je favoriete webshops. Je kunt onbeperkt kijken en vergelijken en de bestelde artikelen worden ook nog eens bij je thuisbezorgd. Zelfs vanuit het buitenland. Ook het boeken van een vakantie of het huren van een auto kun je heel eenvoudig online doen. Zeker als je met je creditcard betaalt. Je kunt daar overal mee terecht en het is een veilige manier om betalingen mee te doen.

Hoe betaal je online

Als je een online betaling via doet met je creditcard, gaat dat op een andere manier dan met je normale bankpas. Je pincode heb je meestal niet nodig. Soms wel een extra wachtwoord om fraude te voorkomen. Er zijn een paar gegevens die je altijd in moet vullen bij een online betaling. In de eerste plaats is dat je naam, die ook op je creditcard staat. Ook het lange nummer op de voorkant, je creditcardnummer vul je in. Daarnaast wordt gevraagd naar de vervaldatum (maand en jaar) en de verificatiecode. Dit is de driecijferige code die op de achterkant naast je handtekening staat, ook wel Card Verification Code (CVC) genoemd.

Extra beveiliging

Sommige creditcardmaatschappijen kiezen ervoor je een wachtwoord in te laten vullen. Dit doen ze om online betalingen met je creditcard zo veilig mogelijk te maken. Door een uniek, zelfgekozen wachtwoord is de kans dat iemand anders een betaling met je creditcard kan doen uitgesloten. Kies een wachtwoord wat niet voor de hand ligt en onthoud dat goed. Het is een extra garantie dat je online creditcardbetaling veilig verloopt. Sommige creditcardmaatschappijen werken met een app, die in plaats van een wachtwoord een code voor je genereert.

Vooruitbetaling

Als je een reguliere creditcard hebt, schiet de creditcardmaatschappij het bedrag wat je online betaalt voor. Op dat moment wordt het dus nog niet afgeschreven. Aan het einde van de maand ontvang je een rekening met daarin het overzicht van alle betalingen die je met je creditcard gedaan hebt. Deze rekening kun je in één keer betalen. Er worden dan verder geen kosten gerekend, dus heb je gratis een vooruitbetaling gehad. Je kunt er ook voor kiezen om de rekening in termijnen te betalen. Dan betaal je een vast bedrag per maand plus rente.

Online betalen met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard biedt dezelfde voordelen als een reguliere creditcard. Het enige verschil is dat je op een prepaid creditcard altijd een positief saldo moet hebben. De creditcardmaatschappij schiet dus geen bedragen voor. Als je er betalingen mee wilt doen, zet je er eerst het bedrag op dat je maximaal wilt besteden. Zo kun je nooit meer uitgeven dan je hebt. Je kunt dus alleen een online betaling doen als er voldoende saldo op je prepaid creditcard staat. Een prepaid creditcard vraag je gemakkelijk aan, omdat er geen inkomenseis is of BKR-toetsing wordt gedaan.

American Express - Flying Blue Silver


Door ons getest als de beste optie!

Eerste jaar volledig gratis + 2500 Miles

Prijs per jaar: €75,00 euro
Bestedingslimiet: geen

Benodigd inkomen per jaar: €23.000,-

Verzekering

Online betalen met je creditcard geeft je de zekerheid dat je nooit met lege handen achterblijft. Je aankopen zijn namelijk tot 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade. Zeker bij dure aankopen kan dat een geruststellende gedachte zijn. Daarom heeft online betalen met je creditcard een meerwaarde. Het is net zo veilig als betalen met een gewone bankpas maar biedt wel meer zekerheid dat je je aankopen in perfecte staat en zonder risico in handen krijgt.

Aflevergarantie

Naast het verzekeren van je aankopen, profiteer je ook van aflevergarantie als je online met je creditcard betaalt. Het kan zijn dat een artikel niet geleverd wordt, terwijl je de betaling al gedaan hebt. Dat is natuurlijk heel vervelend. Of een reis die je geboekt en betaald hebt, gaat opeens niet door omdat de reisorganisatie in de financiële problemen komt. In dat geval ben je niet zomaar je geld kwijt, maar krijg je het bedrag gewoon terug. Ook hierin geeft online betalen met je creditcard je meer veiligheid en zekerheid. En kun je zonder zorgen online shoppen.

Blijven opletten

Hoewel online betalen met je creditcard een veilige manier van afrekenen is, moet je wel blijven opletten. Vul nooit zomaar je gegevens in, maar check eerst of je op een veilige website bent beland. Staat er aan het begin van het webadres https:// dan betekent dat dat je te maken hebt met een beveiligde website. Je gegevens zijn dan namelijk beschermd, omdat ze zijn versleuteld. Bekijk ook het betaalscherm. Zie je iets vreemds? Breek de betaling dan af. Het kan namelijk gebeuren dat derden je creditcardgegevens willen achterhalen met kwade bedoelingen. Check daarom goed de website waarop je iets bestelt.