Veilig online shoppen met een creditcard

Veilig online shoppen met een creditcard
mei 10, 2019 nik

Veilig online shoppen met een creditcard de meest relaxed manier van winkelen die er bestaat. Je hoeft geen drukke winkelstraten te trotseren, jezelf in nauwe pashokjes te wurmen of in de rij voor de kassa te staan. Of je nu kleding, games of een nieuwe grasmaaier wilt bestellen maakt niet uit. Het kan gewoon vanuit je luie stoel met een kopje koffie onder handbereik. En je hebt ook nog eens veel meer keuze! Niet voor niets is online shoppen onmisbaar geworden. Je kunt rustig alle opties naast elkaar zetten en het artikel bestellen dat precies bij je past. En dat binnen no-time dan ook nog eens bij je thuis wordt afgeleverd. Wat wil je nog meer?

Betalen met je creditcard

Aan het eind van je bestelling, zul je de bestelde artikelen moeten afrekenen. Daarbij is een creditcard een onmisbaar betaalmiddel. Er zijn zelfs veel webshops die alleen creditcards accepteren. Met je gewone bankpas is het niet mogelijk een betaling te doen. Betalen met je creditcard gaat eenvoudig en snel. Vul de gevraagde gegevens in en het bedrag zal van je creditcard worden afgeschreven. Een creditcard wordt wereldwijd geaccepteerd als betaalmiddel. Ook bestellingen in een buitenlandse webshop zijn dus zo gedaan. De hele wereld ligt aan je voeten!

Aflevergarantie

Natuurlijk zit er aan online bestellen een risico. Je met immers nog maar afwachten of het bestelde product ook geleverd wordt. En hoe het eruit ziet. De meeste creditcards geven daarom ook een aflever- of geld-terug-garantie. Dat betekent dat je een vergoeding krijgt als een product beschadigd, gedeeltelijk of in het geheel niet geleverd wordt. Neem in zo’n geval eerst contact op met de verkoper om tot een regeling te komen. Als dit niet lukt, meld je je bij de creditcardaanbieder. Deze zal de betaling voor je terugdraaien en zorgen dat het bedrag weer bijgeschreven wordt op je rekening.

Verzekerde aankopen

Creditcardmaatschappijen willen betalen met een creditcard zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Daarom bieden ze bij je creditcard een aankoopverzekering. Je producten zijn dan in de meeste gevallen 180 dagen verzekerd tegen diefstal, schade of verlies. Wordt je nieuwe tas van je arm getrokken of valt die prachtige glazen vaas van de piano? Dan kun je de schade claimen bij je creditcardmaatschappij als deze niet vergoed wordt door een andere verzekering. Dat is een geruststellende gedachte als je een bijzonder item van de andere kant van de wereld laat komen.

Wanneer moet je betalen?

Als je een betaling doet met je creditcard, koop je op krediet. De naam zegt het al. De creditcardmaatschappij schiet het bedrag wat je moet betalen voor. Aan het einde van de maand krijg je een rekening van alle transacties die met je creditcard zijn gedaan. Als je deze rekening binnen 21 dagen betaalt, wordt er geen rente gerekend. Bij sommige creditcards kun je kiezen voor een gespreide betaling. In dat geval betaal je elke maand een bepaald bedrag aan aflossing en daarnaast rente over het openstaande bedrag.

Je kunt ook betalen met een prepaid creditcard

Kom je niet in aanmerking voor een reguliere creditcard, dan kun je een debitcard aanvragen, ook wel prepaid creditcard genoemd. Hiermee kun je net als met een normale creditcard veilig en eenvoudig online shoppen. Het enige verschil is dat je op een debitcard van tevoren geld moet storten. Meer uitgeven dan erop staat, kan niet. En dat is wel zo veilig als je zoveel leuke dingen tegenkomt in je favoriete webshops. Overigens kun je je debitcard altijd opwaarderen. Voor een debitcard is geen inkomenseis of BKR-toetsing noodzakelijk.

Veiligheid voorop

Houd altijd rekening met je veiligheid bij als je iets online bestelt. Zoals je bij het winkelen in de stad alert moet zijn op zakkenrollers, zo moet je bij het online shoppen blijven opletten dat je niet in een malafide webshop bent beland. Kijk altijd of de URL begint met ‘https’. Dat betekent dat je persoonlijke gegevens die je invult versleuteld worden, zodat ze nooit door derden te zijn achterhalen. Let ook altijd op of de naam van de website klopt, of de site goed werkende links heeft en of er niet veel taalfouten in de tekst staan. Controleer de betaalmogelijkheden en het betaalscherm goed. Vertrouw je het niet? Breek het bestelproces dan af.

Te mooi om waar te zijn?

Je kunt op in een webshop terecht komen waar je voor ongelofelijk lage prijzen merkartikelen kunt scoren. Dat is natuurlijk erg verleidelijk. Dure sneakers voor een prikkie, luxe parfums tegen bodemprijzen of kleding van een bekende ontwerper die opeens erg betaalbaar is. Het lijkt te mooi om waar te zijn. En meestal is dat dan ook zo. Trap er niet in, want dit zijn vooral malafide webshops die je geld of je gegevens willen hebben.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*