Waarom een American Express creditcard

Waarom een American Express creditcard

Een van de meeste bekende creditcards is de American Express creditcard. Het is een naam die je eigenlijk niet kunt missen. In vergelijking met andere creditcards heb je bij American Express meer voordelen en een ruimere keuze tussen verschillende kaarten met hun eigen mogelijkheden. Met een eigen spaarprogramma en diverse kortingen is een creditcard van American Express een aantrekkelijke keuze. Ook biedt American Express een uitstekende service en een snelle afwerking. Het aanvragen en beheer doe je heel gemakkelijk online. De American Express creditcard wordt ook wel kortweg Amex creditcard genoemd.

Aanvragen van een American Express creditcard

Om een Amex creditcard aan te vragen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet in elk geval de leeftijdsgrens van 18 jaar zijn gepasseerd. Je dient te kunnen aantonen dat je een lopende rekening bij een Nederlandse bank hebt. Verder wordt er gevraagd naar je inkomen. Je moet aan een bepaalde inkomenseis voldoen om een creditcard aan te kunnen vragen. De hoogte daarvan kan per kaart verschillen. Bij het aanvragen van je kaart wordt gevraagd naar je bruto-inkomen en je identiteitsbewijs en er wordt een BKR-check gedaan. Er kan ook nog aanvullende informatie van je worden gevraagd. Na een goedgekeurde aanvraag duurt het ongeveer 10 dagen voor je de creditcard in huis hebt.

Voordelen van een American Express creditcard

Alle American Express creditcards bieden je dezelfde standaard voordelen. Je betaalt altijd veilig, verzekerd en met aflevergarantie. Zo zijn je aankopen verzekerd tegen diefstal, schade en verlies en krijg je je betaling terug als een artikel niet geleverd wordt. American Express streeft ernaar bij verlies of diefstal van je creditcard binnen 24 uur met een vervangende kaart of andere oplossing te komen. Daarnaast biedt de Global Assist service 24 uur per dag hulp bij problemen in het buitenland. Je profiteert ook van presales voor concerten en kunt voordelig uit eten bij geselecteerde restaurants.

Financiële voordelen

Wat American Express uniek maakt, is dat je elke maand het volledig openstaande bedrag dient te betalen. Een gespreide betaling is niet mogelijk. Dat geeft de maatschappij de zekerheid dat hun rekeningen maandelijks worden betaald en zorgt ervoor dat jij geen financiële problemen oploopt. Bovendien hoef je geen rente te betalen en wordt je creditcard niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Er is geen vaste bestedingslimiet. Aan de hand van je uitgavenpatroon en profiel wordt bepaald hoeveel je maximaal kunt besteden met je creditcard. Bij grote uitgaven kun je op je account nakijken hoeveel ruimte je nog hebt. Een American Express creditcard is te koppelen aan iedere Nederlandse bankrekening.

Particuliere creditcards

Als particulier kun je kiezen uit vier creditcards. De voordeligste is de Amex Blue Card. Door de lage kosten biedt deze creditcard alle standaard voordelen van American Express zonder extra’s als een spaarprogramma of reisverzekering. De Amex Green Card wordt het meest aangevraagd. Hiermee spaar je punten, die je kunt in de webwinkel van American Express kunt inwisselen voor cadeaus of aantrekkelijke kortingen. Nog een stapje hoger is de Amex Gold Card, die veel voordelen biedt bij het reizen. Zo heb je een doorlopende reisverzekering en een uitgebreidere aankoopverzekering. De meest luxe creditcard is de Platinum Card. Deze biedt naast meer exclusieve kortingen een personal assistent die dag en nacht dingen voor je kan regelen, of het nu gaat om een verjaardagscadeau of een complete vakantiereis.

Zakelijke creditcards van American Express

American Express biedt ook voor ondernemers voldoende keuze aan creditcards. Net als bij de privé Amex creditcards is er een onderscheid in kosten en geboden extra’s. Eveneens wordt er onderscheid gemaakt tussen kleinere en grotere bedrijven. Zo zijn de Business creditcards geschikt voor ZZP’ers en het midden- en kleinbedrijf en kunnen grote ondernemingen kiezen voor de Corporate cards. Deze laatstgenoemde hebben als voordeel dat er meerder kaarten per bedrijf kunnen worden aangevraagd met een bestedingslimiet per medewerker. Declaraties kunnen op een eenvoudige manier online worden afgehandeld.

Spaarprogramma

Voor iedere euro die je uitgeeft, spaar je punten, zowel bij de zakelijke als privé creditcards. Hoeveel punten dat zijn, hangt af van de creditcard die je hebt gekozen. Met de gespaarde punten kun je cadeaus kopen in de webshop van American Express. Je kunt ook korting krijgen in hotels en restaurants of zelfs bij vliegmaatschappijen. Je hebt trouwens de mogelijkheid eenvoudig een gratis extra card aanvragen voor partner of gezinslid. Zo gaat het sparen nog sneller. Een creditcard van American Express biedt je dus veel voordelen en een uitstekende service. Hoewel de vaste kosten wat hoger liggen dan bij veel andere creditcardmaatschappijen, staat daar veel tegenover.