Wat is Flying Blue?

Wat is Flying Blue

Als je aan een creditcard denkt, zie je vaak het logo van Visa of Mastercard voor je. Flying Blue creditcards zijn minder bekend, maar zeker goed om eens naar te kijken als je op zoek bent naar een geschikte creditcard. Zeker als je veel op reis bent is een Flying Blue creditcard een hele goede optie! Deze creditcard wordt uitgegeven door KLM en American Express en is vooral geschikt voor mensen die regelmatig vliegen. Aan de Flying Blue Card is een spaarprogramma gekoppeld. Als je met deze creditcard afrekent, spaar je Miles. De Flying Blue Creditcards zijn iets duurder dan die van Visa en Mastercard, maar bieden je veel voordeel als je regelmatig een vliegticket boekt.

Wat kun je met de gespaarde Miles?

Als je je KLM Creditcard regelmatig gebruikt, spaar je in korte tijd veel Miles. Hoe duurder je creditcard is, hoe meer Miles je per uitgegeven euro spaart. Maar wat kun je met deze Miles? Omdat de Flying Blue Card vooral geschikt is voor mensen die veel vliegen, kun je in de eerste plaats vliegtickets boeken met je Miles. Hiervoor wordt de creditcard ook het meest gebruikt. Je kunt je gespaarde Miles ook inwisselen voor vlucht gerelateerde service, zoals extra bagage of meer beenruimte. Verder kun je in de KLM-webshop zien waar je je Miles nog meer voor kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een hotelovernachting of het huren van een auto.

Zakelijk gebruik

Voor alle zakelijke uitgaven die je met de creditcard doet, krijg je dus Miles. Die kun je weer gebruiken om voordelig op zakenreis te gaan. Als je bedrijf internationaal georiënteerd is, zullen jij en je medewerkers regelmatig op het vliegtuig stappen. In zo’n geval is een Flying Blue Card een aanrader, omdat je er voordelig vliegtickets mee kunt boeken en extra comfort aan je reis kunt toevoegen. Je kunt ook eenvoudig gratis extra kaarten aanvragen voor zakenpartners. Met Share&Fly kun je de gespaarde Miles samenvoegen, zodat je er optimaal van kunt profiteren.

Voordelen van een AMEX Flying Blue creditcard

Zoals iedere creditcard biedt de AMEX Flying Blue Creditcard diverse voordelen, waardoor het aantrekkelijk is deze aan te schaffen. Net als bij andere creditcards wordt een aankoopverzekering en aflevergarantie bij de creditcard geleverd. Daarnaast is er de aanvullende reis- en reisongemakkenverzekering. En dat is wel zo handig als je regelmatig in het buitenland verblijft. Bovendien kun je 24/7 terecht bij Global Assist voor hulp en ondersteuning in het buitenland. En uiteraard spaar je Miles, waarmee je leuke kortingen krijgt die gericht zijn reizen en verblijf in het buitenland.

Voorwaarden

Om een American Express Flying Blue Card aan te vragen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je kunnen aantonen dat je een lopende privérekening hebt bij een Nederlandse bank en ouder dan 18 jaar zijn. Ook worden er eisen gesteld aan je bruto inkomen. Hoe hoog je inkomen moet zijn, verschilt per kaart. Er wordt een toetsing gedaan bij het Bureau Krediet Registratie. Zo weet AMEX of je betalingsachterstanden hebt en hoe je omgaat met het terugbetalen van leningen. Je creditcard zal ook worden geregistreerd bij het BKR. Als je niet aan deze voorwaarden kunt voldoen, is het helaas niet mogelijk een AMEX Flying Blue creditcard aan te vragen.

Elke bank

Een AMEX Flying Blue creditcard kan gekoppeld worden aan elke Nederlandse bankrekening. Aan het eind van de maand krijg je de rekening en een overzicht van alle transacties die met je creditcard zijn gedaan. Vervolgens wordt het totaalbedrag van je rekening afgeschreven. Gespreid betalen met je creditcard is niet mogelijk, tenminste niet voor aankopen. Vliegtickets van KLM-Air France kun je wel in 3 termijnen terugbetalen. Het voordeel van een maandelijkse betaling van het totaalbedrag is dat je geen rentekosten hebt en dat openstaande bedragen niet steeds verder oplopen. Overigens is er geen vaste bestedingslimiet. Deze wordt bepaald door je profiel en je uitgavepatroon.

Acceptatie

Hoewel American Express Creditcards wereldwijd gebruikt worden, zijn ze nog niet overal bekend. In Europa wordt de AMEX creditcard nog relatief weinig gebruikt vergeleken met Mastercard en Visa. Let van tevoren goed op waar je met je AMEX Flying Blue Card terecht kunt. Je wilt hem immers zoveel mogelijk gebruiken om optimaal te kunnen profiteren van het spaarprogramma. Vooral in Nederlandse winkels wordt de creditcard niet overal geaccepteerd. Gelukkig wordt het aantal plaatsen waar je met een American Express creditcard terecht kunt steeds groter. Ook in Nederland komen we erachter dat betalen met je creditcard veel voordelen heeft. Zo heb je een aankoopverzekering en aflevergarantie, iets wat je bij een betaling met je bankpas misloopt.