Wat zijn Flying Blue XP’s?

Wat zijn Flying Blue XP’s?

Flying Blue is een uitgebreid loyaltyprogramma van KLM en AIR FRANCE. Je spaart Miles als je bijvoorbeeld een vlucht boekt bij KLM, AIR FRANCE, JOON, HOP!, Transavia en Sky-Team-partners of een bedrag besteed bij een hotel of autoverhuurbedrijf dat is aangesloten bij Flying Blue. Flying Blue richt zich met name op mensen die vaak vliegen. Als je regelmatig op het vliegtuig stapt, profiteer je het meest van de voordelen van het Flying Blue spaarprogramma. Daarom biedt Flying Blue naast Miles ook Experience Points, kortweg XP genoemd.

Hoe spaar je XP’s?

Flying Blue maakt het mogelijk om te reizen met extra’s. Daarom zijn XP’s populair bij de frequent flyer. Want wie wil nu geen extra comfortabele vlucht? Het sparen van XP’s gaat eenvoudig en snel, zeker als je vaak vliegt. Bij elke vlucht die je boekt, krijg je een aantal XP’s. Hoeveel XP’s je precies krijgt, hangt af van het vluchttype en de klasse waarin je reist. Als je veel vliegt, verdien je dus extra veel XP’s. En dat is gunstig voor je status.

Flying Blue status en XP

In het Flying Blue spaarprogramma is een aantal niveaus die je kunt behalen: Explorer, Silver, Gold en Platinum. Het aantal XP’s wat je bij elkaar hebt gespaard met je geboekte vluchten, bepaalt welk niveau je hebt bereikt. Hoe hoger je niveau, oftewel je status, hoe meer voordelen je kunt benutten bij je vlucht. Je moet wel blijven vliegen om je status te behouden. Na je eerste gespaarde XP’s heb je 12 maanden de tijd om voldoende XP’s te halen om op hetzelfde niveau te blijven of een niveau hoger te gaan.

XP’s verdienen met een Flying Blue American Express Card

Als je kiest voor een Flying Blue American Express creditcard, verdien je jaarlijks een aantal gratis XP’s. Dat is mooi meegenomen. Ook in deze Flying Blue AMEX Cards is een onderscheid te maken. Hoe hoger de jaarlijkse bijdrage voor de creditcard is, Hoe meer XP’s je per jaar gratis krijgt. Het eerste jaar krijg je de kaart vaak gratis of voor een gunstig tarief. Daarna ga je de volledige jaarlijkse bijdrage betalen.

Wat kun je met XP’s?

Omdat het Flying Blue programma erop gericht is je zo comfortabel mogelijk te laten vliegen, kun je profiteren van je verdiende XP’s. Hoe hoger je status, hoe meer voordeel namelijk. Ook je Miles blijf je gewoon sparen. Afhankelijk van je status, krijg je een aantal Miles per besteedde euro. Wat voordelen betreft, kun je denken aan korting op extra bagage, het reserveren van een voorkeurstoel of voorrang op de luchthaven. Aantrekkelijke mogelijkheden genoeg.

Voordelen per status

Flying Blue is opgedeeld in 4 levels. De Explorer is de instapstatus. Je krijgt 4 Miles bij elke besteedde euro, korting op je ruimbagage en op stoelopties. Als je Silver hebt bereikt, spaar je 6 Miles bij elke euro. Daarnaast krijg je voorrang op de luchthaven, een hogere korting op stoelopties en gratis keuze uit standaardstoelen. De Gold status biedt je niet alleen meer Miles, hogere kortingen en voorrang op de luchthaven, maar ook toegang tot de wereldwijde SkyTeam-lounges. De Platinum status verzekert je van 24 uur per dag hulp via de Platinum Service lijn, met daarnaast natuurlijk alle voorgenoemde privileges.

Voorwaarde voor XP’s

Om XP’s te verdienen moet je vliegen. Hoe vaker je vliegt, hoe meer XP’s je verdient. En die zijn dus erg bepalend voor je status in het Flying Blue loyaltyprogramma. Als je eenmaal een status bereikt hebt, zul je binnen 12 maanden voldoende XP’s gespaard moeten hebben om die status te behouden. Op het moment dat je binnen die tijd voldoende XP’s haalt, gaat je status direct omhoog. De XP’s die je nodig had om die status te bereiken, worden van het totaal afgetrokken. Op dat moment gaat er weer een nieuwe periode van 12 maanden in, behorend bij je huidige status.

Ook Miles sparen

Naast je XP’s spaar je ook Miles. Ook deze kun je gebruiken om voordeel mee te behalen. Goedkope tickets boeken bijvoorbeeld. Of een stoel met extra beenruimte reserveren. Je Miles worden ook geaccepteerd bij partners van het Flying Blue spaarprogramma. Zo kun je voordelig een hotelovernachting boeken of een auto huren. Daarnaast kun je in webwinkels leuke gadgets scoren met je Miles. Het Flying Blue loyaltyprogramma is dus een aanrader voor mensen die vaak vliegen. Afhankelijk van je status krijg je steeds meer privileges. Om meer Miles en XP’s te verdienen, kies je voor een Flying Blue AMEX Card. Elk jaar krijg je gratis XP’s en het sparen van Miles gaat lekker snel als je je creditcard gebruikt voor al je betalingen.