Zakelijke creditcard

Zakelijke creditcard

MasterCard Business


Door ons getest als de goedkoopste optie

Eerste jaar volledig gratis + €25 gratis
Prijs per jaar: €35,00 euro

Bestedingslimiet: €2500 euro

Benodigd inkomen per jaar: geen

American Express Green Business


Door ons getest als de beste optie!

Eerste jaar volledig gratis + 12.000 Punten
Prijs per jaar: €85,00 euro

Bestedingslimiet: geen limiet

Benodigd inkomen per jaar: €23.000

VISA World Business


Slechts €35 euro per jaar

Eerste jaar met gratis boekhoud pakket
Prijs per jaar: €35,00 euro

Bestedingslimiet: geen limiet

Benodigd inkomen per jaar: geen

AMEX Gold BusinessService van wereldklasse met deze creditcard

Eerste jaar gratis + 25000 Punten
Prijs per jaar: €225,00 euro

Bestedingslimiet: geen limiet

Benodigd inkomen per jaar: €36.000 euro

Als ondernemer kun je een zakelijke creditcard aanvragen. Zo geniet je ook zakelijk van de voordelen die een creditcard met zich meebrengt. Je kunt gemakkelijk wereldwijd betalingen doen, zakelijk tanken of een auto huren. Het aanvragen van een zakelijke creditcard kan heel eenvoudig online. Een zakelijke creditcard is zowel geschikt voor grote bedrijven als voor het midden- en kleinbedrijf. Voor grotere bedrijven is het mogelijk meerdere kaarten aan te vragen bij de creditcardmaatschappij. Daarbij wordt meestal een korting berekend, zodat je per creditcard minder betaalt.

Waarom een zakelijke creditcard

Het verwerken van je administratie kan je als ondernemer veel tijd kosten. Daar kan een zakelijke creditcard je bij helpen. Op die manier houd je je zakelijke en privé administratie gemakkelijk gescheiden. Op je maandelijkse overzicht zie je precies de uitgaven die je voor je bedrijf hebt gedaan. Dat maakt het gemakkelijk je rekeningen in te boeken. Als je mensen in dienst hebt, zie je ook welke uitgaven er per medewerker zijn gedaan. Je kunt per medewerker instellen hoeveel er maandelijks mag worden uitgegeven.

Kosten van een zakelijke creditcard

Als je kiest voor een zakelijke creditcard is het goed om rekening te houden met de kosten. Die liggen meestal hoger dan bij een privé creditcard. Sommige aanbieders hebben zakelijke creditcards met een vriendelijke prijs, maar over het algemeen zijn de jaarlijkse kosten vrij hoog. Voor grotere bedrijven, die meerdere kaarten afnemen, wordt meestal een korting berekend. Ook krijg je soms een welkomstgeschenk of korting in de eerste periode na het aanvragen van je zakelijke creditcard.

Zij er ook nadelen?

Naast de hogere kosten voor een zakelijke creditcard, moet je rekening houden met een aantal zaken. Niet alle maatschappijen geven zakelijke creditcards uit. Sommigen richten zich alleen op privé creditcards en laten de zakelijke markt links liggen. Kijk dus goed welke maatschappij voor jouw bedrijf het meest geschikt is. Let er ook op dat je maandelijks de volledige rekening moet betalen. Bij een zakelijke creditcard is een gespreide betaling namelijk niet mogelijk. Belangrijk om te weten als je een grote investering wilt doen.

Een zakelijke creditcard met BKR-toetsing

Bij het aanvragen van een zakelijke creditcard zal er altijd een toetsing plaatsvinden bij het Bureau Krediet Registratie om te bepalen of je bedrijf kredietwaardig is. Je zult elke maand je rekening volledig moeten betalen en daarom wil de aanbieder graag weten of je daartoe in staat bent. Ook wordt gekeken of er verdere betalingsverplichtingen zijn en hoe je met de afbetaling daarvan omgaat. Als je ZZP’er bent moet je minimaal een jaar aan de slag zijn als ondernemer. Vaak wordt er ook nog wat aanvullende informatie gevraagd.

Aanvragen zonder BKR-toetsing

Heb je als ondernemer een negatieve BKR-registratie, kom je niet in aanmerking voor een zakelijke creditcard. En dat is jammer, omdat je dan ook de voordelen misloopt. Toch is er een oplossing. Je kunt een prepaid creditcard aanvragen. Hiervoor is geen BKR-toetsing nodig. Je moet altijd eerst geld storten op deze creditcard voor je ermee kunt betalen. Het saldo wat erop staat, is ook je bestedingslimiet. Meer uitgeven kan niet. Als je geld van je zakelijke rekening op een prepaid creditcard stort, kun je er zakelijk mee betalen en geniet je van de voordelen die een creditcard heeft.

Het gemak van een zakelijke creditcard

Als ondernemer heb je veel gemak van een zakelijke creditcard. Het regelen van een zakenreis en boeken van een huurauto is met een zakelijke creditcard heel eenvoudig. Bovendien kun je er wereldwijd mee betalen. Ook bij online betalingen die je voor je bedrijf doet, is een zakelijke creditcard onmisbaar. Je aankopen zijn automatisch verzekerd tegen verlies, diefstal en schade en je hebt een aflevergarantie. Je kunt zonder risico grotere investeringen doen en bestellingen plaatsen.

In het buitenland

Het komt vaak voor dat je normale bankpas in het buitenland niet wordt geaccepteerd. Dan is een creditcard een uitkomst. Veel zakelijke creditcards bieden bovendien een doorlopende reisverzekering. Dat is wel zo handig als je veel voor je werk op reis gaat. Ook borg betalen gaat met een zakelijke creditcard ongemerkt. Het borgbedrag wordt gereserveerd op je creditcard en komt weer vrij zodra de periode schadevrij is verstreken. Je hoeft dus nooit contant borg te betalen of te pinnen.

Reguliere creditcard zakelijk gebruiken

Als je je creditcard maar sporadisch gebruikt om zakelijk mee af te rekenen, kun je ervoor kiezen een reguliere creditcard aan te vragen, die je alleen zakelijk gebruikt. Je loopt dan de hogere jaarlijkse bijdrage mis. Let er dan wel op dat je deze kaart alleen gebruikt om zaken voor je bedrijf mee af te rekenen. Zo houdt je je privé en zakelijke administratie toch gescheiden. De belastingdienst maakt geen onderscheid tussen een reguliere en een zakelijke creditcard.